Bøger / faglitteratur til børn / idebøger

Sjov med strandsten


Beskrivelse


Tips, ideer og inspiration til hvordan sten fra stranden og naturen kan forvandles til smykker, skulpturer, dukker og andet ved hjælp af sammensætning, maling, udsmykning og dekoration.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. sep. 2014

af

af

Lars Larsen

d. 30. sep. 2014

Hobbybog fuld af malede og dekorerede stenfigurer og med tips, tricks og ideer til kreative fra 11 år og op. Også ideer til voksne.

Bogen er fuld af smykker, køleskabsmagneter, fisk og fugle i flotte farver, skulpturer og bogstøtter m.m. Alt sammen lavet af sten og vist på fritskårne farvefotografier. De fleste ledsaget af en kort beskrivende og instruktiv tekst, som fortæller om fremgangsmåde og materialer. Der er en liste over nødvendige redskaber og materialer, ofte med forslag til hvor de kan købes, samt en vejledning i at blande farver. Bogen er fuld af tips, tricks og gode ideer. Nederst på mange sider er der faktabokse med ekstra forklaring eller alternative ideer. Som afslutning er der 21 billeder af stenfigurer til inspiration og til allersidst en trin for trin-vejledning til en indiansk drømmefanger, hvor småsten kun spiller en birolle, sammen med fjer og muslingeskaller. Bogen er letlæst og teksten sat i overskuelige blokke.

Det er den første bog om emnet siden Willy Louise Stam Prahl: Stenmaling, 2006, og samme forfatters Skal vi male på sten?, 2001, som også handler om at lime og dekorere stenene.

En instruktiv bog om at lave fugle, fisk og andre figurer af strandsten. Til kreative børn og voksne fra 11 år.