Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skæbnens vej


Beskrivelse


Tristan er skyllet op på den sydfranske kyst efter et skibsforlis. Her møder han Celia, som er datter af en af katharernes ledere. Tristan burde egentlig tage til England og bringe Den hellige Gral i sikkerhed, men han bliver tiltrukket af Celia.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2012

af

af

Lotte Lykke Simonsen

d. 9. mar. 2012

Fantasy med et fint historisk twist for de 10-13-årige, der kan lide en gedigen spændende fortælling.

Fortællingen i dette bind 2 i serien Den yngste tempelridder fortsætter hvor bind 1 slap. I det første bind kommer 15-årige Tristan med på Kong Løvehjertes korstog til Det Hellige Land. Historien fortsætter i det andet bind af serien, hvor den unge tempelridder Tristan på mirakuløs vis bliver skyllet op på den sydfranske kyst efter et skibsforlis. Her møder han Celia, datter af en af katharernes ledere. Hun er på flugt fra ærkebiskoppens mænd, som vil dem til livs pga. deres disrespekt for den katolske kirke. Tristan tiltrækkes af Celia, og lover at hjælpe hende, selvom at han burde skynde sig mod England for at bringe Den hellige Gral i sikkerhed. Celia føre dem til katharernes fæstning, og knapt er de fremme før ærkebiskoppens soldater dukker op. Men soldaterne er ikke alene. Med dem følger et regiment tempelriddere med Tristans værste fjende, Sir Hugh, i spidsen. Stilen fra det første bind fortsætter, og igen er det en spændende, sprogligt godt fortalt historie, som formidler historisk fantasy på spændende og fængende måde.

Korsridderromanen Arthur - grænselandets konge, 2004, og I Herrens navn af Benni Bødker fra 2009 har lidt af den samme stemning, men er ikke helt så udpenslet med farlige detaljer.

Andet bind i en historisk fantasy med rigtig meget action og jeg ser frem til det tredje bind, så der kan komme en slutning på en meget spændende historie.


Weekendavisen

d. 20. apr. 2012

af

af

Emil Blichfeldt

d. 20. apr. 2012