Bøger / faglitteratur / billedværker

Skælsætninger


Beskrivelse


Forfatternes egne oplevelser som lystfiskere. Med fluestængerne som udgangspunkt fortælles om flere års passionerede dage og nætter ved jyske åer efter laks, ørreder og stallinger, i fantastiske fiskevande og landskaber i Canada, Chile, New Zealand, Island, Norge og Sverige samt langs danske kyster.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2010

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 8. nov. 2010

Lystfiskere med nysgerrighed og udlængsel samt natur- og fotointeresserede er målgrupperne med vægt på lystfiskerne, som er grundlaget også for formidlingen, men glem ikke de øvrige.

De 3 lystfiskere - forfatter/fotograf og grafikeren bag bogen - udgør et team, der tilsammen har skabt en bog med formidling af længsel efter og opfyldelse af eventyrlige oplevelser. Med fluestængerne som udgangspunkt fortælles om flere års passionerede dage og nætter ved jyske åer efter laks, ørreder og stallinger, i fantastiske fiskevande og landskaber i Canada, Chile, New Zealand, Island, Norge og Sverige samt langs danske kyster. De velskrevne og personlige beretninger i stort og småt om naturoplevelser, betragtninger og selvfølgelig fisk suppleres med fremragende naturfotos i høj kvalitet af såvel landskaber som detaljer. Det er ikke en lærebog, men en formidling af stemninger, energier og passionen for natur og lystfiskeriet. Bogen vil både fornøje og inspirere - og det gør den - og så må lærdommen komme fra andre bøger og ved at komme ud med fluestangen.

Mange andre lystfiskere har skrevet/fotograferet bøger med oplevelser/erfaringer fra lystfiskeri, fx Jan Grünwald, Michael Beck-Hansen, Michael Jensen og Valentine Atkinson, men denne hæver overliggeren for design og udseende til et højere og internationalt niveau. Kort sagt en "skælsættende" bog.

Fremragende formidling i (skæl)sætninger og fotos af lystfiskeres længsel efter og opfyldelse af eventyrlige oplevelser med fluestang i hånd.


Fisk & fri

2010 nr. 10

af

af

Jens Bursell

2010 nr. 10