Idehistoriker Agnete Braad giver sit bud på dele af det kristne tankesæt. Med fokus på kunsten som et sted, hvor mennesket også møder noget, der er større end en selv. For voksne læsere af fagbøger med fokus på det eksistentielle.
Forfatteren tager med denne lille bog læseren igennem erindringsspor, både fra fortid og nutid, som viser de kristne værdier, hun er rundet af. Bogen er også en undersøgelse af kunsten som åndeligt refleksionsrum og en samfundsrettet refleksion over, hvordan Agnete Braad oplever, at vores digitale liv forandrer forudsætningerne for at handle etisk. Forfatteren stiller spørgsmålet: "Hvordan kan vi skærme vores åndsliv, når det menneskelige ved os bliver udfordret af algoritmernes magt, der i stigende grad både ensliggør og reducerer os til data og produkter i alle sfærer af vores liv"? En bog i serien "Kristendommen ifølge".
Bogen indeholder smukke beskrivelser af kunsten, som et åndeligt tilflugtssted. Forfatteren sammenligner museer med kirker og beskriver stærkt, hvordan kunsten for hende er på en vertikal akse ligesom Gud og Natur med stor N. Nogle af afsnittene få man mest ud af, hvis man ved en del om idehistorie, da forfatteren nævner mange tænkere. Andre afsnit er mere personlige, og forholdet til hendes afdøde mor, der var præst, er smukt beskrevet.
Disse bøger kredser om nogle af de samme emner: OplevelsessamfundetGeneration skærm og Generation skærmDisse bøger kredser om nogle af de samme emner: Oplevelsessamfundet og .