Bøger / skønlitteratur / roman

Skakten


Beskrivelse


Thor Belling og hans makker og kæreste Anita Hvid sættes på et par mord på politikere, som måske hænger sammen. Undervejs får de brug for et input fra en af afdelingens psykologiske konsulenter. Men hvor er hun nu lige blevet af?

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. feb. 2016

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 18. feb. 2016

En psykolog med tilknytning til politiet forsvinder, en politiker dræbes - og få dage senere borgmesteren i samme kommune. Makkerparret Hvid og Belling får nok at se til denne gang, og både dem der kender dem fra tidligere og nye læsere har noget at se frem til.

Lars Kjædegaard skriver indenfor flere genrer. I denne, den 8. bog i serien med Anita Hvid og Thor Belling, følger vi deres arbejde med flere forskellige sager, som måske hænger sammen. Parret, som deler både kontor og seng, tilhører den meget store gruppe melankolske, skandinaviske politifolk, som kæmper mod indre dæmoner af forskellig art. Kjædegaard fortæller sin historie i en stille tone, der passer godt til den danske hverdag.

Det er hverken sitrende spænding, rædsel eller væmmelse der driver handlingen frem. Plottet er faktisk ikke det væsentlige, og det løber til sidst lidt ud i sandet. Men Kjædegaard skriver godt. Han holder tonen bogen igennem, og skal især roses for sin evne til at lade en rullende dialog, som rammer langt fra både det socialrealistisk kedelige og det forceret kunstige, bære handlingen videre. Personkarakteristikken er god og selv bipersonerne fremtræder reflekterede. Som helhed er det dog ikke nok til for alvor at rykke ham fri af det brede felt af danske krimiforfattere.

Bødker og Bruun henvender sig med fx Før døden lukker mine øjne til samme publikum, men hvor de sætter fuld skrue på spændingen, skriver Kjædegaard bedre.


litteratursiden.dk

d. 25. apr. 2016

af

af

Rikke Bødker

d. 25. apr. 2016

Thor og Belling er tilbage, i krimiseriens nummer otte, med en samfundskritisk krimi og to meget specielle mord. Belling går hos psykologen Mia Norling og er sygemeldt efter en voldsom sag, mens Thor ...


Jyllands-posten

d. 12. mar. 2016

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 12. mar. 2016


Berlingske tidende

d. 27. maj 2016

af

af

Merete Reinholdt

d. 27. maj 2016


Weekendavisen

d. 4. mar. 2016

af

af

Katinka Bruhn

d. 4. mar. 2016