Bøger / faglitteratur


Beskrivelse


Om de teoretiske, psykologiske og sociale aspekter ved begrebet skam. Med konkrete redskaber til at bearbejde skam og udvikle forsvarsmekanismer så skam ikke opstår. Det handler om at trække den kristne guds nåde ind, for at ændre vores værdier og blik på os selv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2017

af

af

Merete Trap

d. 17. nov. 2017

De fleste kender følelsen af at skamme sig. Måske over noget man har gjort eller sagt. Men hvad rummer betegnelsen skam egentlig? En lille udgivelse til læsere der er interesserede i selvudvikling, men også i det teoretiske og psykologiske omkring emnet.

I 6 kapitler behandles de teoretiske og praktiske aspekter omkring skam. Kapitlerne har overskrifter som "Skam og skyld", "Identitet", "Samfundet" og "Nåde". Herunder arbejdes der fx med de forskellige former for skam, forsvarsmekanismer mod skam, skam i et historisk og psykologisk blik og også øvelser man kan benytte sig af, hvis man selv er plaget af skam. I bogens sidste del er nåden i fokus. Forfatteren er psykolog og har tidligere studeret skam i forbindelse med psykologiuddannelsen.

I forbindelse med den Norske tv-serie "Skam", er skam blevet en del omtalt og er kommet i fokus. I denne bog fremstilles det, man kan kalde "den normale skam". Altså forstået som den onde skam, der ikke leder til gode ting. Bogen formidler og forklarer begrebet skam på en enkel og klar måde, og er skrevet i et lettilgængeligt sprog. Bogen sætter begrebet i et kristent perspektiv, dog uden at virke prædikende.

Kan bedst sammenlignes med Når skam bliver til styrke, som også behandler emnet skam på en lettilgængelig måde, men med mere fokus på forfatterens egen historie.