Bøger / skønlitteratur / humor

Skammer du dig ikke ?


Beskrivelse


Tegneserie. Korte erotiske fortællinger om, hvad der sker, når sexede kvinder møder lystne mænd.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. sep. 2010

af

af

Steffen Kronborg

d. 6. sep. 2010

Skammer du dig ikke? er for store drenge i alle aldre (over børnebiblioteksniveau).

I forlaget Bogfabrikkens lange række af erotiske tegneserier (1986-95) indgik bl.a. to bind med frække striber af belgieren Dany, og det var ikke de dårligste bind i serien. Nu udsender Donovan forlaget det tredje af i alt 6 titler i den oprindelige fransksprogede udgivelsesserie, og indholdet i albummet er stort set bygget over samme læst som indholdet i de to tidligere Dany-titler: korte 1-sides forløb, som afsluttes med en knaldperle af en pointe, enkelte længere forløb samt en række helsides illustrationer. Alle Danys kvinder har den samme trutmund og den samme strutbarm, og alle er de våde og villige - sådan er spillereglerne i denne genre. Heldigvis er Dany en glimrende tegner, som formår at tilføre sit univers den sødmefyldte uskyld, som gør, at vittighederne langt oftere er pikante og sjove end lumre og vulgære.

Erotiske tegneserier - såkaldte "Tegneserier for voksne" - udgives stort set ikke i Danmark mere, så oversættelsen af Danys frække vittigheder fra 1994 har kun få konkurrenter på det aktuelle tegneseriemarked. En af konkurrenterne kunne være Danys egen halvfrække vampyrserie, På sporet af Dracula : Transylvanien, fra 2007.

Sex går nok aldrig af mode, og når de frække vittigheder formidles med en så afvæbnende charme, som det er tilfældet i Skammer du dig ikke?, er der ingen grund til at skamme sig over at komme til at trække på smilebåndet under læsningen.Informationer og udgaver