Bøger / skønlitteratur / roman

Skandalens anatomi : spændingsroman


Beskrivelse


Juniorminister James Whitehouse bliver anklaget for voldtægt og anklager Kate Woodcroft vil gøre sit ypperste for at få manden dømt, hun har nemlig sit eget opgør at gøre op.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. feb. 2019

af

af

Stine Grabas

d. 1. feb. 2019

Juniorminister James Whitehouse bliver anklaget for voldtægt, og anklager Kate Woodcroft vil gøre sit ypperste for at få manden dømt; hun har nemlig sit eget regnskab at gøre op. For dem, som holder af spænding, drama, tvivl og sandhed i én stor blanding.

Sophie og James mødte hinanden på Oxford og har et tilsyneladende lykkeligt ægteskab. Indtil den dag James fortæller, at han har haft en affære med ministersekretæren. James bliver anklaget for voldtægt, og Sophie tvivler på hans uskyld. Hun ved, hvordan han var i studietiden, hvor alt og alle måtte vie for ham. Samtidig prøver anklageren Kate Woodcroft at få James dømt med alle midler; hun kender nemlig også den sande James. Som juniorminister har James imidlertid de helt rigtige kontakter. Det er forfatterens første bog på dansk.

God historie om magt og begær, hvor fortielser og sandhed har store konsekvenser. Der er et godt tempo i bogen, da bogens fortæller skifter fra anklageren Kate og ægteparret Sophie og James. Som læser skal man være fanget af den psykologiske indsigt, ellers vil bogen føles lang.

Om voldtægt og retssager findes AlfahannenForsvaret af Wennstamm og Forsvaret af BuffaOm voldtægt og retssager findes Alfahannen af Wennstamm og af Buffa.


litteratursiden.dk

d. 21. feb. 2019

af

af

Monica Severin

d. 21. feb. 2019

Med tanke på tidens skandaler er denne spændingsbog højaktuel. Romanen tager fat i en sexskandale, hvor grænserne for samtykke er svære at definere. Kriminalretssagfører og QC (udpeget til Queen’s Cou...


Politiken

d. 16. mar. 2019

af

af

Sophie Engberg Sonne

d. 16. mar. 2019


Jyllands-posten

d. 3. mar. 2019

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 3. mar. 2019


Information

d. 29. mar. 2019

af

af

Martin Bastkjær (f. 1987)

d. 29. mar. 2019