Michael Hanekes Skjult er på handlingsplanet en thriller, og denne genres yndere bliver bestemt ikke skuffede. Filmen er nemlig meget spændende, men dens afklædning af den intellektuelle overklasse er en intellektuel studie, der vil interessere alle filmelskere. Disse vil også sætte pris på filmens visuelle, velkomponerede ro, hvor et skjult videokameras statiske overvågningsbilleder af en families bolig skaber filmens helt egen æstetik.
Georges og Anne er omgivet af bøger i deres smukke, velindrettede hjem. De er midaldrende, intellektuelle med karrieren på skinner og alt på det tørre. Men så en dag ligger et videobånd foran døren. En person har i to timer filmet deres husfacade. Endnu et bånd følger. Denne gang indpakket i en børnetegning. Politiet kan ikke hjælpe, da der ikke er tegn på nogen forbrydelse. Gradvis krakelerer den tynde, glatte overflade og skjulte, fortrængte ting stikker hovederne frem.
Haneke refererer med Skjult, 2003 til sit internationale gennembrud Bennys video, 1992, der handler om en ung, forstyrret knægt, der så at sige lever og ånder gennem sit videokamera. Men videoovervågning er et velfungerende filmisk redskab, som fx bruges på lignende vis af David Lynch i Lost highway, 1997.
Haneke (f. 1942) er med sin filosofiske og psykologiske indgang til filmmediet (han studerede i sin ungdom begge fag ved Wiens universitet) en spændende ener i moderne film. Skjult er et vægtigt værk og en uomgængelig film i en filmelskers videotek.