3. del af Erling Jepsens romanbiografi om opvæksten i Gram og ungdomslivet på kollegiet og gymnasiet i 1970'ernes Haderslev. En ægte Jepsen-bog fyldt med fantasi, hjerte, smerte og den altid underliggende humoristiske tone. Specielt læsere af biografiske romaner, og i særdeleshed Erling Jepsen-fans, vil få en god læseoplevelse.
Erling passer sig selv på gymnasiet. Men da klassen får som opgave at skrive og opføre en skolekomedie, ændrer hans liv sig. Pludselig er han både dramatiker og instruktør på stykket. Et stykke, hvor Erlings fantasi slippes fri, og snart bruger han det meste af sin tid på skriverierne. Samtidig åbner der sig nye døre for bekendtskaber og erfaringer med pigerne og dansklæreren Fru Sonnenberg. I baghovedet har han ofte forældrene og deres liv i Gram og søster Sanne. Omdrejningspunktet i handlingen er skolekomedien, og alt bygger op til den store premiere.
Erling er på flugt fra familien i Gram og på rejse ind i fantasien og skabertrangen i skriverierne. Det handler om kærlighed, teater, afstand til forældrene og samtidig et ønske om accept. Som altid er Erling Jepsen er en stor humorist, hvor man skiftevis græder i sit hjerte for i næste øjeblik at blive befriet af et forløsende komisk optrin. Humoren skaber afstand, men giver også et rum til, at det er til at holde det svære ud.
Med sin blanding af alvor og humor er det oplagt at sammenligne Jepsen med Thomas Korsgaard, fx Hvis der skulle komme et menneske forbi.