Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skolen med magiske dyr - buldermørke!


Beskrivelse


Under skolens årlige læsenat er det nær gået galt, da flere af børnene fra Miss Cornfields klasse bliver fanget i skolens kælder. Heldigvis kommer de magiske dyr til undsætning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2017

af

af

Signe Rugtved Andersen

d. 16. nov. 2017

Foretil dig dit helt eget magiske dyr, som kun du kan forstå, og som vil være din bedste ven for altid. Hvilket dyr ville du mon få, hvis du gik i Miss Cornfields klasse? Til højtlæsning fra 7 år eller til selvlæsning fra omkring 10 år.

Østre Skole er en helt almindelig skole - altså med undtagelse af Miss Cornfields klasse, hvor flere og flere børn efterhånden får overrakt deres eget magiske dyr. I "Buldermørke", der er det tredje bind i serien, får drengen Eddie den kvikke flagermus Senia, men da det bliver Helenes tur til at få et dyr, viser det sig, at hun slet ikke vil have et! Under skolens læsenat viser de magiske dyr sig imidlertid meget nyttige. I bind 4, "Venner på prøve", får Silas krokodillen Rick - men han er usikker på om det er ment som en belønning eller straf. Og er det mon egentlig en god idé, at tage en krokodille med på lejrskole? Bøgerne er illustreret med sort/hvide stregtegninger. Forfatteren er tysk og serien tæller indtil videre 9 bind, hvoraf 4 er oversat til dansk.

Som de tidligere to bind i serien; velskrevne og søde historier, der taler til såvel drenge som piger. Kapitlerne er korte og spændende, sproget er letlæst og de forskellige børn er troværdigt beskrevet.

Der er heldigvis en del bøger, man kan ty til, hvis man kan lide at læse om magi og venskaber, fx Det gyldne kompasHarry Potter og De Vises Sten og Harry Potter og De Vises StenDer er heldigvis en del bøger, man kan ty til, hvis man kan lide at læse om magi og venskaber, fx Det gyldne kompas og .