Bøger / skønlitteratur til børn / vittigheder

Skolevitser


Beskrivelse


Vittigheder for børn om skolen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Jens Lorentzen

d. 18. dec. 2018

Torben Olsen har tidligere udgivet vittighedssamlingerne Musen og elefanten, Fluen i suppen og Doktor, hjælp mig! Skolevitser er en samling vittigheder og gåder, der alle sammen har noget medskole at gøre. Bogen er inddelt i 10 emnegrupper indeholdende gamle og nye vittigheder, århushistorier og gåder, af større eller mindre vid, plathed og vovethed. Fra emnet Det er også tit sjovt!grinte jeg gevaldigt af denne århushistorie (undskyld Århus): En århusiansk lærer skulle på udflugt med sin 6. kl. Efter fem timers ventetid på den kolde banegård synes han, at det var for meget.Han gik over til stationsforstanderen og sagde: - Nu er jeg ligeglad, hvad De siger. Men vi tager det næste tog, selv om der kun står 1. og 2. klasse på vognene! - Samlingen vil være et godtsupplement til børnebibliotekets samling af evigt udlånte vittighedsbøger til de ca. 10-årige. Peder Bundgaard har vittigt illustreret. Bogens forside viser en klassisk ønskesituation som viltiltale børn.


Bibliotekernes vurdering

d. 5. jan. 2010

af

af

Kirsten Thorning Thagaard

d. 5. jan. 2010

Ny bog med vitser for de 8-10-årige.

Forfatteren er særdeles produktiv mht. vitsebøger for børn. Vitserne i samlingen er inddelt i 23 afsnit med hvert sit emne om skolen - de forskellige fag, kammerater, forældre, voksne mm. Teksterne er korte og sat med store typer og åben tekst. Vitserne varierer i længde fra fire linjer til ca. en halv side, hvilket betyder, at sværhedsgraden også varierer noget. Der er "gamle" vitser og også nye varianter af de oprindeligt mundtlige fortællinger, som kan bruges til at fremme fortælleevnen og udvikle humoristisk sans. Desuden vil de fleste børn have en naturlig motivation for at læse vitser. Ole Ficks illustrationer passer perfekt ind i genren. Forsiden signalerer det vandede og overdrevne, som børn elsker. Bagsideteksten giver eksempler på vitser fra bogen.

Bogen vil være en god afløser for forfatterens bog af samme navn fra 1987. Monstervitser og gåder fra 1995 og Skolevitser og gåder fra 1996 af samme forfatter og med samme illustrator ligner denne titel i udstyr, typografi og opbygning.

Bøger med vittigheder er efterspurgte. Denne bog med letlæste vitser fra skoleverdenen vil uden tvivl blive lånt flittigt.