Bogen er til den store læsergruppe af psykologiske thrillers. Rostrup plejer ikke at skrive i denne genre, og derfor kræver romanen nogen formidling. Når først læserne har fået øje på romanen, vil den gå som varmt brød.
Indledningen afslører både gerningsmand og offer, så det er personernes psykologiske udvikling, der bærer bogen igennem. En dreng bliver kørt ihjel af en flugtbilist på Nørrebro, og bilisten er den unge lokalpolitiker Benedikte, der dag efter dag martres af sit svigt. Der er ingen vidner ud over den 14-årige palæstinensiske pige Rana, som stikker af, før politiet ankommer. Ranas lærer Lilja får nys om sagen og forsøger at nærme sig den unge pige, ligesom Benedikte også kredser om hende. Sproget er flydende og varieret og en fornøjelse at læse. Dette er Henriette Rostrups 3. udgivelse, som tæller novellesamlingen Afkom og romanen I dag og i morgen som er et københavnsk samtidsbillede. Denne roman rummer foruden det psykologiske tema også problemet omkring traumatiserede indvandrere, som på trods prøver at finde fodfæste i det danske.
Umiddelbart minder skrivestilen og intensiteten om Elsebeth Egholms bøger, ligesom temaet i Jungersens Undtagelsen dukkede op i baghovedet - det traumatiserede menneske, der langsomt undergår en forvandling og går i stykker.
En meget læseværdig, vedkommende og spændende roman, som med sit flotte sprog får personerne til at fremstå spillevende. Kan varmt anbefales.