Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Skyld


Beskrivelse


En ung dreng fortæller om sit liv og skæbne. Siden lillesøsterens forsvinden har han været uønsket. Mor og far drikker, og farmor kvæler sig selv. Drengen lever et liv på kanten.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2012

af

af

Inger Søndergaard

d. 9. jan. 2012

En moderne mini-roman, barsk og medrivende læsning for unge fra 13 år.

Handlingen i Hallers nyeste roman udspiller sig i 2000-tallets Danmark, men er skrevet på ryggen af Pontoppidans korte novelle En stor dag, som blev trykt første gang i novellesamlingen Fra Hytterne, 1905. Novellen er gengivet bag i bogen. Skyld er dog et selvstændigt originalt værk, og selv om den er skrevet på ryggen af flere noveller i: Fra Hytterne og opfordrer unge til intertekstuel læsning, fungerer den også alene, som en sørgelig fortælling om en ung ensom drengs barske liv på kanten. Med en mor og far der drikker, en lillesøsters forsvinden og en gammel farmor, der begår selvmord. Fortælling leder hen imod en tragisk slutning. Da han på mobilen optager, at faren hænger sig selv, kommer han endelig i søgelyset. Bogen er læseteknisk let at læse, så de fleste unge vil kunne læse den.

Bogen udkommer i en ny serie Kontekst + intertekst. Samtidigt udgives i serien også Ørkenland af Hanne Kvist skrevet på ryggen af Hosekræmmeren. For evigt din af Cecilie Eken skrevet på ryggen af Snedronningen. Til serien knytter sig lærervejledningen: Litteraturdidaktik intertekstuel læsning af Torben Weinreich.

Velskrevet og vedkommende lille roman for unge fra 13 år, som på sin helt egen medrivende måde fortæller om, hvad der også kan røre sig blandt samfundets unge tabere. Den fortjener at blive læst både i undervisningen og præsenteret for unge i folkebibliotekerne.


Politiken

d. 25. feb. 2012

af

af

Christel Wiinblad

d. 25. feb. 2012


Børn & bøger

Årg. 65, nr. 3 (2012)

af

af

Eiler Jensen

Årg. 65, nr. 3 (2012)