Bøger / faglitteratur

Skyldig og fri : befriet til at leve


Beskrivelse


Forfatteren, præst ved Sct. Pauls Kirke i Århus, beskriver hvordan protestantisk kristne kan have lige så stor gavn som katolikker af jævnligt at bekende deres synder til en skriftefader.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2009

af

af

Flemming Faarup

d. 27. feb. 2009

Bogen henvender sig til kristne, troende mennesker, specielt til dem, der bekender sig til den luthersk-evangeliske lære. Alle kan dog have gavn af at læse den, fordi den handler om, hvordan man kan takle, ikke bare skyld i kristen forstand, men i det hele taget brud på den etik og moral, alle har i sig.

Forfatteren er præst ved Sct. Pauls Kirke i Århus. Han beskriver, hvordan man som protestantisk kristen kan have lige så stor gavn som katolikker af jævnligt at bekende sine synder overfor en skriftefader. Han beskriver forskellen på den katolske og den protestantiske form for bekendelse og syndstilgivelse. Den katolske syndstilgivelse er en slags handel, hvor synderen får forladelse, ved at bede en række bønner, tænde et antal vokslys eller lignende, altså en slags handel. Den protestantiske syndsforladelse gives af Gud uden modkrav. Dette sker om ikke tidligere så på dommens dag. Bogen handler om, hvordan man som syndigt menneske kan få syndsforladelse, så at sige løbende, så man kan komme af med en dårlig samvittighed.

Flemming Baatz Kristensen har udgivet bl.a. nogle prædikensamlinger. I 1998 udkom Befriet til at leve : om at skrifte. Skyldig og fri, er en grundigt omarbejdet ny udgave.

Det er mere en kirkelig opgave at formidle kendskab til denne bog, end det er en biblioteksopgave. Førsteudgaven står på hylden stort set overalt.


Kristeligt dagblad

d. 21. mar. 2009

af

af

Povl Götke

d. 21. mar. 2009


Præsteforeningens blad

Årg. 99, nr. 47 (2009)

af

af

Thomas Kristensen

Årg. 99, nr. 47 (2009)