Film / fiktion / krimi

Skytsenglen


Beskrivelse


Bankrøveren Palle Hardrup tilstår hurtigt et bankrøveri og to mord. Lidt for hurtigt ifølge kriminalbetjent Anders Olsen, som mistænker at Hardrup er blevet hypnotiseret til at begå forbrydelserne af sin tidligere cellekammerat, nazisten Bjørn Schouw Nielsen.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. aug. 2018

af

af

Joan Bak

d. 23. aug. 2018

Krimi fra efterkrigstidens København, som kan ses fra 11 år. Er baseret på en virkelig historie.

Bankrøveren Palle Hardrup tilstår at have røvet landmandsbanken og dræbt to personer. Efterforskeren, kriminalbetjent Anders Olsen, synes dog den tilståelse kom lidt for nemt, så han får hurtigt mistanke om, at Hardrup er blevet manipuleret til at begå forbrydelsen. Olsen begynder at undersøge om man kan begå forbrydelser mens man er hypnotiseret og mistænker Hardrups tidligere cellekammerat, nazisten Schouw Nielsen. Svaret er ikke entydigt, så han graver videre, men det synes hans chef bestemt ikke er en god idé. Samtidig synes Olsens smukke kone, at det er utrolig interessant med hypnose, og da Schouw Nielsen begynder at dukke op i boghandlen hvor hun arbejder, engagerer hun sig mere end Olsen bryder sig om.

Det er ikke direkte en dårlig film. Pilou Asbæk spiller som sædvanlig fantastisk godt. De andre skuespillere præsterer også rigtig godt. Skuespillerne er fra forskellige europæiske lande, og filmen er instrueret af en finne. Resultatet er en film, hvor alle taler engelsk. Filmen foregår som sagt i København, og det er simpelthen bare for underligt at alle går og taler engelsk. Filmen mister sin troværdighed på grund af det.

I HypnotisørenFlammen & Citronen møder vi også en hypnotisør i forbindelse med et mord. Flammen & Citronen er et rigtig godt bud på en dansk krigsfilm af høj kvalitet, som også foregår i KøbenhavnI Hypnotisøren møder vi også en hypnotisør i forbindelse med et mord. er et rigtig godt bud på en dansk krigsfilm af høj kvalitet, som også foregår i København.


Politiken

d. 28. juni 2018

af

af

Joakim Grundahl

d. 28. juni 2018


Berlingske tidende

d. 28. juni 2018

af

af

Kristian Lindberg

d. 28. juni 2018


Jyllands-posten

d. 28. juni 2018

af

af

Nanna Frank Rasmussen

d. 28. juni 2018


Kristeligt dagblad

d. 28. juni 2018

af

af

Søren Hermansen (f. 1951-02-07)

d. 28. juni 2018


Information

d. 29. juni 2018

af

af

Lone Nikolajsen

d. 29. juni 2018


Weekendavisen

d. 29. juni 2018

af

af

Bo Green Jensen

d. 29. juni 2018