Bøger / faglitteratur til børn

Slik og snacks


Beskrivelse


En lettilgængelig introduktion til viden om kosten og dens betydning for kroppen og forklaring på, hvorfor netop det mange anser for lækkert ikke altid er det sundeste. Med idéer til sund slik og snacks.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ulla Møller

2007

En bog der er velegnet til emnearbejde for børnehavens ældste børn og for børn i indskolingen om sund og usund mad. De lidt større børn der arbejder med projekter i de yngste klasser vil også kunne have glæde af den.

Bogen er en af tre i en lille serie ved navn Spis sundt, de to andre handler om henholdsvis frugt og grøntsager og kød, fisk og æg. Den bliver indledt med en variant af mapyramiden "en varieret tallerkenfuld". Serien er oversat fra engelsk og bærer præg af, at den tager udgangspunkt i en anderledes madtradition. Collageagtige illustrationer og en enkel tekst på kulørt baggrund forklarer, hvorfor større mængder slik og diverse snacks er usundt og der bliver givet ideer til sundere alternativer. Det hele er pædagogisk forklaret, den løftede pegefinger lurer i baggrunden, men bogen når godt rundt om hele spektret af fristelser fra slik og chips til pizza og fast food. Det er positivt, at der er lagt vægt på at understrege forskellen på gode og mindre gode fedstoffer, til gengæld savner jeg lidt om økologi der må høre naturligt med, når emnet er sund kost versus usund. Bag i bogen er en ordliste og en litteraturliste samt internetadresser om emnet.

Litteraturlisten bag i bogen rummer en række titler der tangerer emnet, men ingen af disse formidler det dog så enkelt. Kun Hvordan påvirker maden mig, 1999 har samme vinkel på ernæring, men er sværere.

En lettilgængelig introduktion til viden om kosten og dens betydning for kroppen og forklaring på, hvorfor netop det mange anser for lækkert ikke altid er det sundeste.Informationer og udgaver