Bøger / faglitteratur

Slip fri af psykopatens kløer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. maj 2017

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 5. maj 2017

"Du er en løvinde!" - til kvinder der er kommet ud af et ødelæggende forhold med psykisk og måske også fysisk vold, er her en hjælp til at få opbygget selvværdet, finde styrken og slippe helt fri.

Forfatteren, der selv er kommet videre fra et destruktivt forhold, indleder i forordet med at definere målgruppen, som er de kvinder der endelig er sluppet ud af et forhold med en psykopat. En case om Louise der får børn med den charmerende Ulrik, men som forlader ham da hun ikke kan holde hans psykopati ud længere, blandes med interviews med eksperter som psykiater Henrik Day Poulsen, sundhedsekspert Oskar Umahro Cadogan, sexolog Joan Ørting m.fl. Til slut samles op med gode råd, og en tjek-liste som kan vise hvor langt man er i processen.

Det er en god idé at bruge en case til at illustrere et ødelæggende forhold med en psykopat, men det skaber lidt undren, at man ikke rigtig ved om det er fri fantasi, eller om den er bygget på forfatterens egne oplevelser. Interviewsene med fagfolkene giver god faktuel og relevant viden. Layoutet er meget simpelt, og giver mindelser til en opgave eller rapport, hvilket giver et lidt useriøst indtryk.

I Hverdagens psykopater 2Kvinder der lever farligtVelkommen til mit mareridt, som er en revideret udgave af Kvinder der lever farligt, fortæller ofre deres historier om at leve med en psykopat. Velkommen til mit mareridt er en velskrevet dokumentarisk roman om emnetI Hverdagens psykopater 2, som er en revideret udgave af , fortæller ofre deres historier om at leve med en psykopat. Velkommen til mit mareridt er en velskrevet dokumentarisk roman om emnetI Hverdagens psykopater 2, som er en revideret udgave af Kvinder der lever farligt, fortæller ofre deres historier om at leve med en psykopat. er en velskrevet dokumentarisk roman om emnet.Informationer og udgaver