Bøger / faglitteratur

Slip kreativiteten fri : fem trin til målrettet ideudvikling


Beskrivelse


Slip kreativiteten fri viser, hvordan man kan generere nye, profitable ideer, lære medarbejdere at være kreative og bevare sin virksomheds konkurrencefordel. Linkner har uddraget essensen af sine årelange erfaringer som iværksætter og jazzmusiker - samt hundredvis af interview med virksomhedsledere og kunstnere - i et femtrinsforløb kaldet Disciplined Dreaming, der sætter den kreative proces i system og hjælper ledere og medarbejdere til konstant at udvikle de ideer, deres virksomhed skal leve af. Slip kreativiteten fri forvandler kreativitet fra et mysterium til en enkel proces og viser, hvordan kreativitet kan bruges i forbindelse med alt fra store, markedsændrende gennembrud over gradvis innovation til daglige, løbende forbedringer. I bogen beskrives talrige praktiske og sjove øvelser, der er lige til at gå til på alle niveauer i organisationen.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juni 2011

af

af

Mette Fersum

d. 29. juni 2011

Bogen henvender sig primært til ledere eller organisationer, der ønsker at udfordre og genere nye ideer gennem kreativiteten. Forfatteren illustrerer, hvordan kreativitet kan bruges til at skabe store gennembrud.

Forfatteren er oprindelig jazzmusiker, men nu virksomhedsejer. Han mener at principperne i god jazzmusik (passion, lydhørhed, improvisation og samarbejde) er det der skaber fremdrift i vellykkede erhvervsvirksomheder. Desuden mener han at, kreativiteten skal fylde mere end teknisk perfektion. Forfatteren beskriver begrebet "disciplined dreaming", som et system til at udvikle kreative færdigheder, styrkelse af konkurrenceevnen og sikring af personlig vækst. "Disciplined dreaming" består af 5 trin, om hvordan man opbygger en forretningsmæssig succes. I bogen kommer han ind på, hvordan man udvider den kreative vision, hvordan man udformer et oplæg og kommer hele vejen rundt og får klarhed og handling sat i værk. Han påpeger desuden vigtigheden af, at innovationsprocesser ikke kvæles af processer, der er for regelstyrede, formelle og restriktive. Bogen kommer på en underholdende måde rundt om innovation og vigtigheden af at have kreativitet, hvis man vil have succes i organisationen. Læs mere på www.joshlinkner.com.

Bogen ligner Kreativitet på en praktisk måde : innovation, der skaber resultater, 2011. Desuden ligner indholdet mange af John P. Kotters titler om forandring.

En underholdende bog om kreativitet og innovation, skrevet i et sprog som er nemt at læse.


Berlingske tidende

d. 30. okt. 2011

af

af

Henrik Ørholst

d. 30. okt. 2011


Politiken

d. 8. okt. 2011

af

af

Kresten Schultz-Jørgensen

d. 8. okt. 2011