Bøger / faglitteratur / øvelser

Slip tanketyranniet - tag fat på livet


Beskrivelse


Selvhjælpsbog med introduktion til acceptance and commitment therapy (ACT), hvor man i stedet for at bekæmpe og kontrollere smertefulde oplevelser lærer at acceptere frygt, vrede, angst eller sorg som en del af virkeligheden omkring os. Med øvelser.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. sep. 2008

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 12. sep. 2008

En ret krævende selvhjælpsbog, hvor læseren må være indstillet på at bruge tid på at sætte sig ind i metoden og implementere den i sit liv via de mange praktiske øvelser.

Hayes er professor i psykologi og en af grundlæggerne af ACT. Smith er forfatter og redaktør og har medvirket til at gøre bogen alment tilgængelig. ACT (Acceptance and Commitment Theraphy) er ingen lykketerapi, men en helt ny psykoterapeutisk tilgang, der bryder med den vestlige verdens forestillinger om sundhed og sygdom. Den har visse ligheder med klassisk kognitiv tradition, men er alligevel markant anderledes. Metoden er videnskabeligt baseret og har vist sig at hjælpe på en bred vifte af psykiske problemer. Den tager udgangspunkt i, at menneskelig lidelse er normal, og at det ikke nytter noget at undgå eller bekæmpe smerten. I stedet skal man lære at rumme den, opøve accept, opmærksomhed og nærvær, give slip på tanketyranniet og leve livet fuldt og helt i nuet med individuelle, værdibaserede mål. For at nå dertil guides læseren skridt for skridt gennem en lang række praktiske øvelser, som er helt nødvendige for at få det fulde udbytte af bogen. Det indebærer udfyldelse af skemaer, men disse er udformet, så det burde være muligt at besvare dem på et stykke papir ved siden af.

Bibliotekerne bugner af selvhjælpsbøger. Denne hører til i den seriøse ende og er den første bog om ACT på dansk.

En banebrydende og krævende selvhjælpsbog, hvor teori og praktiske øvelser kædes sammen til en helhed.