Bøger / faglitteratur

Slovenien - historie, samfund, kultur


Beskrivelse


Udgivet i forbindelse med Sloveniens EU-formandskab 1. halvår 2008.


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Kirsten Katholm

2008

Bogen kan bruges ved opgaveskrivning i gymnasiet, rejseforberedelse og af læsere med interesse for Slovenien.

Slovenien blev medlem af EU i 2004 sammen med andre central- og østeuropæiske lande. Forfatteren kommenterer dette i sin indledning: "Slovenien er det økonomisk og demokratisk bedst fungerende af disse, men ser paradoksalt nok ud til at være blandt de mindst kendte." Derfor ønsker han med sin bog at udbrede kendskabet til det lille land Slovenien og til det slovenske folk på 2 mio. indbyggere. I bogen gennemgår F.M. systematisk landets geografi, historie, politiske system, kultur, uddannelsessystem, sociale forhold m.v. Desuden er der et længere afsnit om "Udenrigspolitik og EU-medlemsskab", hvor historien bag landets selvstændighed i 1991 og optagelsen i EU beskrives. Slovenien har i første halvår af 2008 formandsskabet for EU. Bogen slutter med litteratur- og linkshenvisninger og en række farvefotografier fra Slovenien. F.M.(f. 1941) er højskolelærer og har et mangeårigt kendskab til Slovenien fra studier og rejser.

Der findes ikke andet nyere litteratur på dansk om Sloveniens kultur og historie for voksne, da der kun er udkommet enkelte bøger om landet til børn.

Aktuel og relevant bog som udgives med støtte fra Den Slovenske Ambassade i Kbh. Sprogligt er den let at læse, og den giver en grundig beskrivelse af både det historiske og det moderne Slovenien.


Gymnasieskolen

Årg. 91, nr. 19 (2008)

af

af

Benny Jacobsen

Årg. 91, nr. 19 (2008)