Bøger / faglitteratur

Smerte


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Advarselslamperne blinker ; Heste og rotter på hjernen ; Morfinens forbandelser og velsignelser ; Placeboeffektens mysterier ; Livet med og uden smerte


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. aug. 2017

af

af

Grethe Lorentzen

d. 16. aug. 2017

Smerte sidder aldrig kun lige der, hvor det gør ondt, men også altid i hovedet. Kort og underholdende introduktion til fysiske smerter til læsere af "Tænkepauser".

Troels Staehelin Jensen forklarer hvad der sker i nervesystemet, når vi bliver udsat for smerte-påvirkning. Smerte er et komplekst fænomen, der opleves forskelligt afhængig af vores følelser og evne til at kontrollere dem. Læger og psykologer har da også i årevis forsøgt at indkredse og "måle" smerte. Hvor kompleks et fænomen det er, illustreres bl.a. med historien om Hr. Hansen, som havde uudholdelige smerter i sit amputerede ben og de tæer, der ikke mere var der. Andre historier handler om hvad man kan lære om menneskers smertehæmmende kredsløb ved at studere rotter, om morfinens velsignelser og forbandelser og placeboeffektens mysterier. TSJ er neurolog og smerteforsker.

Veloplagt fortælleglæde kendetegner denne underholdende og fagligt velfunderede introduktion til det, forskerne har lært, og nu ved om smerter og deres kompleksitet. Den når på få sider langt omkring i smertens anatomi, formidlet med tankevækkende historier fra det virkelige liv.

Bogen er nr. 51 i serien "Tænkepauser". Forfatteren har blandt andet udgivet SmerterSmertebogen, som en systematisk introduktion til smerte i en biologisk, social og psykologisk sammenhæng. Den, og Smertebogen, er for studerende og læsere, der vil vide meget mereBogen er nr. 51 i serien "Tænkepauser". Forfatteren har blandt andet udgivet Smerter, som en systematisk introduktion til smerte i en biologisk, social og psykologisk sammenhæng. Den, og , er for studerende og læsere, der vil vide meget mere.


Kristeligt dagblad

d. 13. sep. 2017

af

af

Cecilie Højlund Wibe

d. 13. sep. 2017