Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Søde solstik


Beskrivelse


Hannah er på ferie i Spanien, og Elias er også på ferie i Spanien. Hannah og Elias mødes, da Hannah taber sin hjertenøglering. Hvordan mon resten af ferien går for Hannah og Elias.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. juni 2018

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 15. juni 2018

Hannah og Elias er på ferie i Spanien med deres familier. De kender ikke hinanden på forhånd, men en dag taber Hannah sin hjertenøglering, og Elias ser det. Hvad mon der så sker? Kan læses, hvis man er 10-12 år.

Hannah og Elias møder hinanden i Spanien, hvor de er på samme feriested. Man følger dem i hele den uge, de er på ferie, og man følger med i deres følelser og tanker om sig selv, hinanden og deres familie. Bogen er delt ind i ti kapitler, som skifter mellem at fortælle handlingen fra Hannahs og Elias' synsvinkel. Der er ingen illustrationer i bogen. Den er i serien "Læs løs". Denne er "Læs løs 8" som har et lix-tal mellem 15-22.

Rigtig fin og realistisk historie om den første forelskelse. Det virker godt, at synsvinklen skifter mellem Hannah og Elias. Nogle vil måske synes, at handlingen er lidt forudsigelig ind imellem, fx hvor Hannah taber sin hjertenøglering, som Elias samler op og giver hende. Det er dog også meget sødt og trygt, at vi faktisk godt kan regne handlingen ud.

En anden bog om ferie og forelskelse er fx TammySommerforelskelser. Den er lidt længere end "Søde solstik", men er også for 10-12 år. Man kan også læse tegneserien om pigen Lou, fx Sommerforelskelser, som er nr. 4 i serienEn anden bog om ferie og forelskelse er fx Tammy. Den er lidt længere end "Søde solstik", men er også for 10-12 år. Man kan også læse tegneserien om pigen Lou, fx , som er nr. 4 i serien.


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 6 (2018)

af

af

Kirsten Aggerholm (f. 1934)

Årg. 71, nr. 6 (2018)