Bogens erklærede og reelle målgruppe er alment interesserede, studerende på de gymnasiale uddannelser og førsteårsstuderende ved de videregående uddannelser.
Forfatteren er underviser bl.a. i filosofi på VUC Roskilde og har været ansat som fagkonsulent i Undervisningsministeriet. Han har skrevet en halv snes bøger med tilknytning til filosofi. Bogen er delt i tre hovedafsnit: Forudsætninger for Kierkegaards forfatterskab, centrale begreber og hans opgør med folkekirken. Bogen kommer omkring bl.a. den sokratiske dialektik/metode, hovedgrupper i Kierkegaards forfatterskab, begreber som eksistens, fortvivlelse, tro, lidenskab, kærlighed og angst. Det sidste afsnit handler om Kierkegaards opgør med Folkekirken ("Kirkekampen") fra 1854 til sin død. Bogen er let læselig og forståelig for målgruppen. Den er illustreret med enkelte sorthvide fotoer af personer og steder, diagrammer og bokse med citater.
Inden for de sidste 5 år er der udkommet en lille snes bøger om Kierkegaard på dansk, udover endnu flere af ham selv. Mange beskæftiger sig med specielle emner og med hans liv. Denne introduktion fokuserer mere på hans filosofi på et generelt plan. Tættest på ligger måske Birgit Bertungs tre bøger om Kierkegaard.
Elementær indføring i centrale temaer hos Kierkegaard som springbræt til at dykke dybere ned i hans filosofi.