Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Søren og Mette tegner vilde dyr


Beskrivelse


Søren og Mette er i skole. I dag skal de tegne vilde dyr. Søren får et E, så han tegner en elefant. Mette får et M. Hvad tror du, hun tegner?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2015

af

af

Inge Lykke

d. 2. sep. 2015

Fire bøger om Søren og Mette. I skolen tegner de vilde dyr med alle bogstaverne i alfabetet. Hjemme bygger de hule i et træ i haven og rydder op på deres værelse. Men hvor er Mis? Den er blevet væk. Søren og Mette leder efter den. Til børn på 6-8 år.

Søren og Mette er glade for at gå i skole. I dag har Søren fået bogstavet E, så han tegner en elefant. Hjemme i hulen får de en god ide: De vil sove i hulen om natten. I den tredje bog beder mor dem om at rydde op på deres værelser, men i stedet klæder de sig ud som monstre. I den fjerde bog er Mis blevet væk. De leder i hele huset, men finder den ikke. Til sidst går de ud til mor i haven. Hun ved, hvor Mis er! Bøgerne har let-tal fra 13 til 15. Der er mellem en og fem korte linjer på hver side. Illustrationerne, som er farvede tegninger, fylder derfor mest på siderne.

Det er nogle søde bøger om nogle rare, søde og artige børn. Far og mor smiler og er søde, og de har god tid til at snakke med børnene. Der er ro og harmoni i familien. Læreren ler sammen med børnene. Illustrationerne udstråler hygge og glæde. Nogle rigtig gode læsebøger til den første læsning, når alfabetet er indlært.

Bøgerne henvender sig til samme gruppe, som læser Kirsten Ahlburgs Bo-bøger fx Bo i flyetBo og orkanen, og Søren Vagn Jacobsens bøger om Bo fx Bo og orkanenBøgerne henvender sig til samme gruppe, som læser Kirsten Ahlburgs Bo-bøger fx Bo i flyet, og Søren Vagn Jacobsens bøger om Bo fx .