Bøger / faglitteratur / erindringer

Søster Emmas liv : at blive elsket frem


Beskrivelse


Emma Martensen (f. 1929) har som uddannet nonne og psykolog og senere som leder og åndelig vejleder inden for Sankt Joseph Søster-ordenen, haft en usædvanlig karriere i Danmark og i udlandet. Bogen giver indsigt i hendes opvækst, religiøse udvikling og hendes menneskesyn.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2011

af

af

Anny Skov Madsen

d. 21. okt. 2011

Bogen om en nonnes liv og tro vil være af interesse for religiøst orienterede.

Søster Emma Martensen er født i 1929, opvokset i et katolsk hjem og gik på Den Franske Skole, der blev bombet i 1945. Hun blev uddannet lærer, og da hun følte kaldet til at blive søster blev hun uddannet i Frankrig som Sankt Joseph Søster. Tilbage i Danmark var hun med til at forny ordenen, blev leder heraf og senere rådgiver i ordenens råd i Rom. Også en uddannelse som psykolog og senere chefpsykolog i Glostrup gav hende værdifulde erfaringer. Der er meget fokus på det religiøse, som går helt tilbage til hendes barndom. Stærkest står bogen, når hun beskriver udviklingen af sin tro og sit menneskesyn. Bogen er fortalt til D. Elmbæk Jensen. Den er lidt kantet skrevet, og man savner faktaoplysninger som årstal og om ordenen samt forklaringer på de anvendte begreber.

H. Hägglund: Nonne tur/retur, 2009 er indblik i en yngre nonnes liv. G. Watts: Mother Teresa, 2011 er som person blevet et ikon for det selvopofrende menneske.

Søster Emma har som uddannet nonne og psykolog og senere som leder og åndelig vejleder haft en usædvanlig og spændende karriere i Danmark og i udlandet. Bogen giver indsigt i hendes opvækst, religiøse udvikling og hendes menneskesyn inden for Sankt Joseph Søster-ordenen, som er baseret på Ignatius af Loyola. Bogen er let læst, men den mundtlige form blokerer lidt for overblikket. For de, der beskæftiger sig med forkyndelse, vil der være en del relevante pointer.


Kristeligt dagblad

d. 24. nov. 2011

af

af

Palle Schantz Lauridsen

d. 24. nov. 2011Informationer og udgaver