Et fabulerende rejseeventyr med H.C. Andersen og Søren Kierkegaard som de to hovedpersoner, der i ord og tanker udfordrer hinanden på en rejse ned gennem Europa i 1849. Til alle læsere af gode romaner og specielt henvendt til dem med interesse for filosofi og idehistorie.
Rammen for historien er en fiktiv rejse med Andersen og Kierkegaard som Joakim Garff forestiller sig den kunne have set ud sidst i 1849. Turen går ned gennem Tyskland og videre til Andersens elskede Italien. Begge er de solister og føler sig misforstået i Danmark, hvor de har oplevet hån, latterliggørelse og ulykkelige forsøg med kærligheden. Graff blander rejseeventyret med uddrag fra Kierkegaards skrifter og Andersens dagbøger og eventyr. Andersen lider af alverdens helbredsmæssige problemer og Kierkegaard kæmper med at finde ind til den sande kristne tro.
Det er en mageløs bog, som med det ene vidunderlige optrin efter det andet formår at indfange Andersen og Kierkegaards skriverier og tanker. Forfængeligheden går hånd i hånd med det ophøjede og det er to store solister, der i det fiktivt samspil tager læseren med på en eventyrlig rejse i Europa og i ind deres forfatterskaber. Det hele er mesterligt fortalt af Garff. Som læser er det en fordel at være interesseret i filosofi.
Bogen ligger sig fint i forlængelse af Garffs tidligere biografiske bøger om Kierkegaard, fx SAKBang. En anden forfatter-rejse-roman er Bang, der beskriver Hermann Bangs liv, skrevet af Dorrit WillumsenBogen ligger sig fint i forlængelse af Garffs tidligere biografiske bøger om Kierkegaard, fx SAK. En anden forfatter-rejse-roman er , der beskriver Hermann s liv, skrevet af Dorrit Willumsen.