Bøger / skønlitteratur / digte

Sommerens sange


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. mar. 2011

af

af

Kirsten Katholm

d. 18. mar. 2011

Små sanghæfter der er målrettet fester med familie og venner, hvor man gerne vil synge kendte danske årstidssange.

Sanghæfterne indeholder hver omkring ti sange, der i mange tilfælde stammer fra den danske kulturs nationalromantiske tidsalder i 1800-tallet. Sangene er ofte inspireret af det danske landskab, befolkning og årstider. Hvert hæfte har et forord med et historisk rids om årstiden, hvor disse sange blev digtet og der blev komponeret musik til dem. Hæfterne er med en tydelig skrift og illustreret med sort/hvide xylografier og tegninger. Disse er fra 1800-tallets sidste halvdel og blev brugt som illustrationer i et af datidens billedblade Illustreret Tidende.

Sanghæfterne er en del af serien Årets sange, der indeholder hæfter med forårssange, sommersange, efterårssange, vintersange og julesange. Der findes mange bøger med danske sange, og dette mindre udvalg vil tilgodese dem, der ønsker et overskueligt udvalg af kendte årstidssange.

Meget anvendelige små sanghæfter til brug i mange sammenhænge. Et godt men også begrænset udvalg af kendte og populære sange i et smukt og brugbart layout.Informationer og udgaver