Bøger / faglitteratur til børn

Sommerfugle og natsværmere


Beskrivelse


Om sommerfugles og natsværmeres udseende, udvikling fra æg til voksent individ, adfærd og levesteder. Også om forskellen mellem sommerfugle og natsværmere. Mange farvefotos. Ordliste og stikordsregister.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2000

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 7. mar. 2000

Undskyld udtrykket, men man flagrer bogstaveligt fra information til information i denne flotte fagbog om alverdens sommerfugle og natsværmere. Emnet er stort, og efter læsning af hele bogen er man stopfodret med oplysninger om tandemflyvning, silkeorme og blåhalers livret. Men stoffet er spændende og lækkert serveret, og det er en bog, som man kan vende tilbage til igen og igen, og bestemt også være bekendt at have liggende på natbordet. Den udkommer som en del af en engelsk forlagsserie, hvor der i 1999 kom bøger om bl.a. hvaler, store katte og slanger. Som de øvrige er også denne udstyret med tykt, glittet papir, flot layout og smukke, knivskarpe illustrationer. Bogen består af 6 hovedafsnit med mange små underkapitler. Hovedafsnittene præsenterer sommerfugle og natsværmere, deres krop beskrives, livscyklus, adfærd, levesteder, og bogen afsluttes med et faktaafsnit om deres familieinddeling og truede fremtid. Underkapitlerne tager fat på temaer som f.eks. æg eller camouflage. Teksten er overskuelig sat med store typer i korte brødtekster og mange billedtekster. Som hjælp er der register og ordliste. Det er en rigtig bladre-kigge bog, som kan bruges fra 8 år. Selvlæsning fra 11 år. Vi har ingen nyere bøger om emnet generelt og globalt.


Bibliotekernes vurdering

d. 7. mar. 2000

af

af

Steen Agger (skole)

d. 7. mar. 2000

I denne serie er tidligere udkommet bøger om edderkopper, elefanter, slanger, store katte samt hvaler og delfiner. Her handler det så om sommerfugle fra hele verden. Bogen er inddelt i seks kapitler: Præsentation af sommerfugle og natsværmere, krop, vinger og sanser, livscyklus, adfærd, levesteder samt et kapitel med fakta. Bagest findes ordforklaring og stikordsregister. Det er en stor, flot bog med tegninger og masser af gode farvefotografier. Ikke mindst imponerer de superskarpe atelieroptagelser, som viser alle sommerfuglenes detaljer. Bogen giver et godt kendskab til de smukke insekters anatomi og levevis. Den henvender sig til naturinteresserede børn fra 5. klassetrin og kan benyttes i undervisningssammenhænge. I de senere år er der ikke udkommet ret meget om emnet. Sommerfuglelarver (1999) i serien Vi holder smådyr er ikke så omfattende, men fokuserer på, hvordan man kan studere larver i terrarier. Hvilken sommerfugl er det? (1999) og Europas sommerfugle (1999) er gode håndbøger til unge og voksne.


Folkeskolen

Årg. 117, nr. 43 (2000)

af

af

Hans Erik Berthelsen

Årg. 117, nr. 43 (2000)



Informationer og udgaver