Oplagt til læsere af nordisk litteratur, men også til alle der kan lide skæbnefortællinger, der hæver sig over det realistiske plan.
Den islandske forfatter har tre gange været nomineret til Nordisk Råds litteraturpris, senest med denne roman, der er hans første på dansk. En særlig sprogtone med poetiske islæt fremtryller en speciel stemning i beskrivelsen af den vestislandske udørk med sølle 400 sjæle. Kedelig på overfladen, men omgivet af en storslået natur og med dybe menneskelige lidenskaber sydende under den rolige overflade. Der bliver begæret, horet og drukket igennem, men der er også dyb ensomhed, melankoli og selvmord. Brugen af det inkluderende "vi" viser, at fortælleren ikke er en udenforstående, men en del af det lille samfund. Læseren drages ind i en forunderlig verden af sære skæbner, som direktøren for trikotagefabrikken, der sætter familien og formuen over styr for at kunne isolere sig med kostbare førsteudgaver af astronomisk litteratur, eller den stilfærdige, spinkle dreng, der er så lys i huden, at faderen bruger ham som lampe. Bogen går ikke kronologisk frem, men væver de forskellige skæbner sammen på kryds og tværs i et fascinerende univers, der løfter sig over hverdagsplanet.
Læner sig op ad den latinamerikanske magiske realisme, men med en unik nordisk/islandsk tone.
En kollektiv roman, der holder læseren fangen med sit poetiske sprog og de fascinerende skæbnefortællinger løftet op over den trivielle hverdag.