Bøger / skønlitteratur / roman

Soningens dag


Beskrivelse


13 årige Sebastião er flygtet fra Portugal under inkvisitionen. Han vender tilbage som 23 årig for at hævne sin faders død og genfinde sin barndomskæreste, Gabriela. Men alt er forandret.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. mar. 2016

af

af

Sanne Mendel

d. 30. mar. 2016

Spændende og fængslende roman om den 13 årige dreng Sebastião som flygter fra inkvisitionen i Portugal. Han vender tilbage 10 år senere for at hævne sin faders død. Men hvem kan han stole på? For læsere af historiske spændingsromaner.

Roman om inkvisitionen i Portugal i 1700 tallet. Drengen Sebastiõ flygter til London efter forældrene er blevet fanget af inkvisitionen. Han kommer i lære som "tyvefænger" og skal finde lovløse mænd, og vold bliver dagligdag. Vred og hævntørstig vender han tilbage til Portugal 10 år senere som Sebastian, for at hævne faderens død og finde sin barndomskæreste, Gabriela. Men alt er forandret og Sebastian erfarer, at fortidens venner og bekendte ikke nødvendigvis er til at stole på. Hans hjemkomst bliver spundet ind i bedrag, vold og kærlighed og han undergår en forvandling undervejs. Romanens indbinding, illustrationerne ved kapitelskiftene samt fonten underbygger tidsperioden.

Medrivende og spændende roman som er umulig at lægge fra sig. Bogen er velskrevet og karaktererne er realistiske og veludviklede. Fantastisk slutning og man ville ønske at der kom en fortsættelse.

Inkvisitionen og trusler mod den katolske kirke er ikke en nyhed, men sjældent så velskrevet og velspundet som i denne roman som tillige foregår i Portugal. Lignende romaner er Arturo Pérez-Revertes serie om inkvisitionen hvoraf første bind hedder Kaptajn Alatriste og foregår i Spanien i 1600 tallet.


litteratursiden.dk

d. 13. apr. 2016

af

af

Arne Larsen

d. 13. apr. 2016

Historisk spændingsroman fra 1700-tallets Portugal. Den underholdende roman byder både på en særdeles potent helt og en farverig fortælling om kærlighed, ære og hævn. Selvom historien foregår i Lissa...