Bøger / faglitteratur til børn

Sorgbogen : til dig som har mistet


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om hvad der sker, når et familiemedlem eller en ven dør. Om de svære følelser, om magtesløsheden og om sorgens faser: chok, reaktion, bearbejdning og nyorientering, og med vejledning i, hvordan man kan håndtere sin situation og omverdenens reaktioner.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. juni 2013

af

af

Lars Larsen

d. 7. juni 2013

En god bog til børn og unge fra 10 år, som har mistet et nært familiemedlem eller en nær ven og har brug for trøst og hjælp til at bearbejde sorgen. Bogen er især henvendt direkte til børn og unge som har mistet, men kan med fordel læses af og sammen med voksne.

Den svenske krisepsykolog Maria Farm beskriver med respekt og empati hvad der sker, når et nært familiemedlem eller en nær ven dør. Hendes bog fortæller og forklarer om de svære følelser, om magtesløsheden og om sorgens faser: chok, reaktion, bearbejdning og nyorientering. Der er ingen facitlister, men den rummer fyldige beskrivelser, som mange vil kunne bruge under - og efter - sorgforløbet, og den giver tips til, hvordan man kan håndtere sin situation og omverdenens reaktioner, samt rådgivningstjenester,hvor man kan hente hjælp. Bogen har et overskueligt layout, letlæst typografi og præcise kapiteloverskrifter. Omslag og bagsidetekst er fint tilpasset bogens tema.

Kan bruges sammen med Lene Østergaards procesbog om sorgbearbejdning Det første år uden, (08/11) og En smuk bog, (11/03), hvor 20 unge beretter om egne erfaringer med sorgbearbejdning.

En respektfuld og empatisk bog om hvad der sker når et nært familiemedlem eller en nær ven dør, om de svære følelser, magtesløsheden og om sorgens faser. Især henvendt direkte til børn og unge som har mistet, men kan med fordel læses af og sammen med voksne.