Bøger / skønlitteratur / digte

Spækkede ord : digte


Beskrivelse


Samfundskritiske, og sansende digte om sprækkerne og spejlinger i tiden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. sep. 2016

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 28. sep. 2016

Samfundskritiske og sansende digte om sprækker og spejlinger i tiden. Til læsere der går efter moderne dansk lyrik, hvor form og stil går hånd i hånd med sproget.

I digtform behandler Ole Lillelund emner som den nuværende regering, rejser, forelskelser, livet og drømmene. "Hvor og hvad er forskellen, vi er kvæg til vi pisser på regeringen, jeg pisser konstant på deres løfter, jeg er en digter der drog omkring, nu er jeg for gammel til den slags lange rejser, jeg sender mine tanker istedet til Andesbjergene og tian shan, hvor jeg endnu aldrig var.." Lillelund har tidligere udgivet flere digte senest Udsagn fra tågernes kajGådefuld asteroidesang i æteren og Gådefuld asteroidesang i æterenI digtform behandler Ole Lillelund emner som den nuværende regering, rejser, forelskelser, livet og drømmene. "Hvor og hvad er forskellen, vi er kvæg til vi pisser på regeringen, jeg pisser konstant på deres løfter, jeg er en digter der drog omkring, nu er jeg for gammel til den slags lange rejser, jeg sender mine tanker istedet til Andesbjergene og tian shan, hvor jeg endnu aldrig var.." Lillelund har tidligere udgivet flere digte senest Udsagn fra tågernes kaj og .

Lillelunds fritflydende og stream of consciousness-agtige stil kræver noget af sin læser og er en man lige skal vænne sig til. Temaerne i bogen er mange og de skifter fra at være indfølte og kærlige til vrede og samfundskritiske, det giver et noget rodet indtryk.

Lillelund kan sammenlignes med forfattere som Sten Kaalø, Dan Túrell, T.S. Høeg, Jakob Brønnum og Peter H. Olesen. Lillelund er dog ikke på samme niveau.