Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Spillemand - Kim Larsen


Beskrivelse


Portræt af rockmusikeren Kim Larsen (1945-2018) - en af Danmarks mest kendte spillemænd. Om skyggesiderne i hans liv og om hvordan han fik masser af succes.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. feb. 2020

af

af

Boy Olesen

d. 13. feb. 2020

To rigtig gode portrætbøger om henholdsvis Natasja og Kim Larsen, der dels beskriver Natasjas korte liv og Kim Larsens evne til at skrive så mange gode sange som han gjorde. Bøgerne er skrevet med et godt twist af humor og fakta. For 10-16-årige.

Bogen om Natasja beskriver hendes barndom og fortæller om, hvor anderledes hun var, fx ville hun ikke rette sig efter voksne - ingen skulle bestemme over hende. Natasjas lidt indviklede familieforhold bliver præsenteret. Natasja er vild med heste og reggae, og hun er god til at ride og synge, så hun bliver både jockey og sanger. Natasja rejser meget til Jamaica, og det er også her, hun bliver dræbt i en trafikulykke. Kim Larsen begynder ved et tilfælde at spille musik, men så går det stærkt - han bliver berømt, og der fortælles om det vilde turnéliv.

Man føler, når man har læst bøgerne, at man kender personen Natasja og Kim Larsen særdeles godt. Hendes temperament og hendes vilje skinner igennem overalt, fx at hun kom tilbage som jockey efter et alvorligt uheld med en hest, hvor hun blev dømt invalid. Kim Larsens specielle måde at være far på beskrives, hvor hans søn Sylvester citeres for at sige, at hans far langtfra var perfekt. Bøgerne er illustreret med farvelagte tegninger og collager, der er humoristiske og meget originale.

Bogen om NatasjaKim Larsen kan relateres til , der dog er noget mere omfattende. Kim Larsen-bogen kan relateres til Kim LarsenBogen om Natasja kan relateres til Natasja, der dog er noget mere omfattende. -bogen kan relateres til .


litteratursiden.dk

d. 13. jan. 2020

af

af

Jette Holmgaard Greibe

d. 13. jan. 2020

Kim Larsen i børnehøjde. Virkelig fin portrætbog om Kim Larsen beskriver hans uovertrufne evne som sangskriver. Bogen er flot illustreret og indeholder meget humor og spændende fakta. Kim Larsen kunne...


Weekendavisen

d. 13. mar. 2020

af

af

Klaus Lynggaard

d. 13. mar. 2020