Bøger / faglitteratur / opskrifter

Spis dig fra diabetes : få stabilt blodsukker og sænket insulinbehov med KISS-kost


Beskrivelse


Om forskellige typer af diabetes og om hvordan man kan spise sig rask, forebygge eller holde sygdommen nede.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. juni 2015

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 10. juni 2015

Grundig og velskrevet bog om diabetes og om hvordan man kan spise sig rask, forebygge eller holde sygdommen nede. Til både læsere med diabetes og de der er interesserede i forebyggelse eller blot vil bevare et godt helbred.

Hovedvægten i bogen er kostprincippet KISS-kost (Klinisk InSulin Sænkende Kost), der sammen med motion kan mindske eller helbrede diabetes 2 eller sænke forbruget af insulin ved diabetes 1. Bogens første afsnit beskriver sygdommen diabetes og forklarer de forskellige typer, samt forholdet mellem blodsukker og insulin. Andet afsnit handler om hovedprincipperne bag KISS-kosten, herefter følger en række opskrifter på alt fra morgenmad, frokost og aftensmad til mellemmåltider, brød og kage. Til sidst et mindre afsnit om diabetesforskning samt udførlige referencer. Indeholder desuden en tabel med sukkerindeks over en række almindelige fødevarer.

Grundig og pædagogisk forklaring af, hvad diabetes er og hvordan sygdommen påvirker kroppen samt om principperne bag KISS-kost. Bogen er faglig velfunderet og forfatterne formidler stoffet så alle kan være med. Opskrifterne på hverdagsmad er enkle, overskuelige og lette at gå til. Man skal dog være opmærksom på, at der anvendes sødemidler i en del af dem. Illustreret med billeder, tabeller og tegninger.

Den ene af forfatterne, læge Bjarne Stigsby, har tidligere været medforfatter på Spis dig raskSpis dig gravid, 2012, og Spis dig gravid, 2009, der også baserer sig på KISS-kostDen ene af forfatterne, læge Bjarne Stigsby, har tidligere været medforfatter på Spis dig rask, 2012, og , 2009, der også baserer sig på KISS-kost.