Bøger / faglitteratur / kogebøger

Spis dig mæt & glad : LCHF : low carb, high fat


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2013

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 24. apr. 2013

Henvender sig til fans af "Low Carb High Fat"-konceptet og til dem, der leder efter bøger om slankekure eller kostomlægning.

Første fjerdedel af bogen beskæftiger sig med, hvad LCHF er, og hvorfor man skal spise efter dette princip. Kapitler om de tre makronæringsstoffer, kostråd gennem tiderne, familieliv og LCHF, kom godt i gang og hvis vægten står stille. Desuden beskrivelse af forfatterens motivation for at spise efter LCHF. Den øvrige bog indeholder opskrifter på morgenmad, frokost, aftensmad, dip og ekstra fedt, brød, desserter og grønne juicer og smoothies. Traditionelt opsat med en opskrift pr. opslag. Billederne er lækre, og opskrifterne er enkle med tydelige angivelser af antal personer, ingredienser og rettens forskellige bestanddele. Sproget flyder godt og er forholdsvis enkelt, dog skal man have basalt kendskab til mad-fagsprog. Forfatteren har ingen ernæringsmæssig uddannelse, men skriver bloggen Madbanditten som efter sigende er Danmarks største LCHF-blog. Velskrevet med fristende opskrifter. Fordelene ved LCHF gentages mange gange, hvilket vidner om stort engagement, men også grænser til det missionerende. Men lån og læsning er jo frivilligt.

I 2012 og 2013 udkom Naturlig & nærende - LCHF : 6 ugers menuer med vægttab og bedre helbred og Kom i gang med LCHF på 14 dage. Begge er oversat og har fokus på faste menuer. Øvrig litteratur om emnet er især svensk.

Overbevisende bog med tiltalende opskrifter, vil opsøges af relevante lånere og tilfredsstille deres behov.