Bøger / faglitteratur / opskrifter


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Kosten styrer dit insulin ; Insulin styrer dit helbred ; KISS-kost til hverdag - enkelt og nemt! ; Opskrifter - enkelt og nemt! ; Sukkertabellen


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. okt. 2012

af

af

Alma Lind Jensen

d. 24. okt. 2012

Til alle, der vil forbedre deres helbred gennem kosten i særlig grad diabetikere (både type 1 og type 2), folk med forhøjet kolesterol, overvægt, migræne og flere andre svækkelser.

Konceptet, de 2 forfattere formidler her, kalder de KISS-kost, som står for Klinisk Insulinsænkende Kost. Som i så mange andre kostkoncepter går man også her ind og regulerer i de tre store ernæringshovedgrupper: fedt, protein og kulhydrat. Bogen er meget velstruktureret opbygget med 2 teoretiske afsnit i 1. halvdel af bogen og 2 praktiske afsnit, herunder en opskriftdel med opskrifter på alle måltidstyper. De teoretiske afsnit er formet, så man selv vælger, hvor dybt man vil gå ned i detaljen. Der er ingen tvivl om, at det faglige grundlag er i orden her, idet forfatterne er henholdsvis læge (Bjarne Stigsby) Spis dig gravid og klinisk diætist (Hanne Juul), og bogen i øvrigt har en fyldig referenceliste. Den rummer tabeller, indkøbslister, faktabokse, farveillustrationer og grafiske modeller. Jeg vil fremhæve den grafiske tilrettelæggelse, som er meget smuk efter min smag.

I sin opbygning kan den minde lidt om Verdens bedste kur, 2011, mens den i sit faglige fokus går i mere retning af Stabilt blodsukker : overskud i hverdagen : kost, tanker, bevægelse, 2012.

En fagligt meget velfunderet og samtidig flot formidlende bog til inspiration og vejledning for mennesker med forskellige symptomer, der kan henføres til ustabilt insulinniveau.