Bøger / faglitteratur / kogebøger

Spis dig uden om type 2-diabetes med Sense


Beskrivelse


81 opskrifter på nemme og velsmagende retter, der sikrer mæthed og et stabilt blodsukker, baseret på kostredskabet Sense.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. jan. 2019

af

af

Rikke Bruun

d. 2. jan. 2019

Den efterhånden kendte kostændringsmetode "Sense" er i denne bog justeret, så den henvender sig til de mange præ-diabetikere og type 2-diabetikere, og giver dem mulighed for at spise sig til et lavere blodsukker.

I samarbejde med Diabetesforeningen har ophavskvinden til Sense tilpasset metoden, så den henvender sig til de mange, der lever med en risiko for at få eller som allerede har fået type 2-diabetes. I forhold til den oprindelig udgave af Sense indholder denne udgave flere grove grøntsager, kødet er mere magert, mælkeprodukterne er anderledes og kosten indeholder flere kulhydrater og plantebaserede fedtstoffer. Desuden er denne tilgang til Sense lidt mindre stringent, idet man som udgangspunkt holder sig til måltidssammensætningen "to ud af tre" måltider om dagen mod "tre ud af tre" i den oprindelige udgave. Efter de indledende afsnit om diabetes og Sense følger bogens hovedafsnit, som indeholder opskrifter til alle dagens måltider.

Med udgangspunkt i at spise fornuftigt og bryde vaner giver Sense mulighed for, at man kan ændre sin livsstil uden, at det bliver fanatisk eller til et spørgsmål om enten-eller.

Suzy Wengel har efterhånden udgivet en del bøger med udgangspunkt i Sense. Mest relevant i dette tilfælde er To nemme uger med Sense, 2017 som henvender sig til både type 1-diabetikere og type 2-diabetikere.