Bøger / faglitteratur / erindringer

Spøgelsesdrengen


Beskrivelse


Forfatteren (f. 1975) fortæller om, hvordan han lammet var spærret inde i sin egen krop, om hvordan han vendte tilbage til livet igen og om værdien af de små ting i hverdagen, som vi normalt tager for givet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2015

af

af

Hamide Kara

d. 2. okt. 2015

Selvbiografi om kampen mod en ukendt sygdom. For biografilæsere med interesse for sejlivede mennesker, der formår at rejse sig.

Som 12-årig bliver Martin Pistorius ramt af en sygdom, der forvandler ham fra at være velfungerende til hjernedød. Hvor moren opgiver sønnen i afmagt, fastholder faderen kontakten. Martins bevidsthed vækkes dog uventet. Den dedikerede plejer Virna opdager helt tilfældigt, at Martin prøver at få kontakt med omverdenen og udfordrer derfor Martin og hans forældre. De inviteres til at deltage i et forsøg med nyopdaget teknologi og det viser sig, at Martin helt mirakuløst kan kommunikere. Frigørelsen fra sygdommens besættelse starter nu for alvor og snart er Martin ude af spøgelsestilstanden. Selvom Martin er stum og i kørestol får han job, venner og møder snart, også ved hjælp af teknologien, den store kærlighed. Sommerfuglen på forsiden af bogen er symbol for det fænomen, at et enkelt slag med fjerlette vinger kan skabe kæmpe forandringer.

Bogen giver et uafrysteligt indblik i hvordan det må være, at være spærret inde i sin krop og inviterer til refleksion over, hvor afhængige mennesker er af hinanden. Frustration, frygt og forladthed er de tre furier der formidles frygtløs ærligt.

En anden bog, der også beskriver et svært sygdomsforløb og understreger at diagnosen aldrig må udelukke håb, er I morgen var jeg altid en løve.