Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Spøgelsesvikaren vender tilbage


Beskrivelse


Vanessa er en sjov vikar, der elsker fodbold, blod, fuldmåne og matematik, men det undrer børnene, at hun kan gå gennem vægge og nærmest flyver, når hun scorer mål. Da Vanessa ikke kommer dagen efter, bekymrer det klassen. Mon et spøgelse har en mobiltelefon?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. apr. 2016

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 15. apr. 2016

I Ellas og Svends klasse er læreren syg, og ind kommer Vanessa Sparre - en mystisk vikar, der har iskolde hænder, ikke tåler sollys, kan flyve og læse børns tanker. Gad vide om hun er et spøgelse eller en vampyr. Det kan du læse om i de første to bøger om "Spøgelsesvikaren", når du er 8-9 år.

Bøgerne foregår i en almindelig skoleklasse, hvor hverdagen bliver lidt sjovere, da den blege, næsten gennemsigtige vikar, Vanessa Sparre, træder ind i klassen. Tvillingerne Ella og Svend undrer sig over vikarens evner, og da de bliver sendt ned i skolens kælder for at hente skelettet, går de på jagt efter svar på deres mange spørgsmål. Selvom Vanessa er en sjov vikar, der elsker fodbold, blod, fuldmåne og matematik, undrer det børnene, at hun kan gå gennem vægge og nærmest flyver, når hun scorer mål. Da Vanessa ikke kommer dagen efter, og der står en ny vikar, bekymrer det klassen. Mon et spøgelse har en mobiltelefon?.

Underholdende frilæsning for alle børn der elsker bøger med et sjovt lille gys. De to små bøger har hårde omslag med tegningerne, der giver en ide om bøgernes handling. Simple illustrationer udvider og understøtter teksten, der er overskueligt sat med god luft mellem linjerne og har afsnit med megen dialog.

En anden lignende bog er Vampyrjagt! om to piger, der har set for mange vampyrfilm og nu jagter vampyrer.