Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Spøgelsesvognen


Beskrivelse


Krimi. En dreng forsvinder, da han kører med Spøgelsesvognen i tivoliet. Tobias og Simone beslutter at finde ham. Mon det lykkes?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2011

af

af

Vibeke Axelsen

d. 17. aug. 2011

Bogen er nr. 20 i serien Koldt blod. Den er egnet fortrinsvis til fritidslæsning og kan læses fra ca. 3. klasse. Indholdsmæssigt vil den interessere spændingshungrende børn af begge køn fra ca. 10 år.

Krimi med indlagt gys. Seriens velkendte hovedpersoner skal være alene hjemme. I den anledning giver forældrene dem nogle penge, som de vælger at spendere i byens tivoli. Ganske vist er de noget betænkelige, da der verserer en historie om, at en dreng på deres alder få dage forinden forsvandt i selvsamme tivoli. Han kørte en tur i Spøgelsesvognen og kom aldrig ud igen. Tobias' indbyggede nysgerrighed og eventyrlyst får ham - fulgt af Simone - til at tage en tur i Spøgelsesvognen - en tur vældig livagtigt og uhyggeligt beskrevet. Da de kommer til buret, hvor der angiveligt skulle være en dværg indespærret, opdager Tobias, at det ikke er en dværg. Mon det skulle være Daniel? Det sætter han sig for at undersøge. Han ringer til sin ven Oliver, og ved en spændende og halsbrækkende affære, får børnene opklaret det hele og befriet Daniel, som har været ude for en noget traumatiserende oplevelse.

Bogen ligner i layout, valg af personer og deres handlemåder og moral, sprog og læsemæssige sværhedsgrad de andre bøger i serien.

Som alle de andre i serien Koldt blod vil også denne gå som varmt brød. Den kan læses uafhængigt af de andre.