Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Spøgelset på trappen


Beskrivelse


Søskendeparret Jack og hans lillesøster Louise skal bo et par dage i et gammelt hus hos deres faster Anne, der ikke kan lide børn. Jack mobber sin lillesøster så meget at hun vil hævne sig. Hævnen kommer i form af en historie Louise opdigter om spøgelser i det gamle hus. Historien viser sig at være mere rigtig end hun havde forestillet sig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. apr. 2010

af

af

Merete Flensted Laustsen

d. 7. apr. 2010

En letlæst gennemillustreret lille gyser. Fra 8 år.

Dette er en titel i forlaget Flachs' nye serie Grumme gys. En lille letlæst spøgelseshistorie om søskendeparret Jack og hans lillesøster Louise, der skal bo et par dage hos deres faster i et gammelt hus. Faster Anne kan ikke lide børn og Jack mobber sin lillesøster så meget at hun vil hævne sig. Hævnen kommer i form af en historie Louise opdigter om spøgelser i det gamle hus. Historien viser sig at være mere rigtig end hun havde forestillet sig. Jack og Louise er på alder med læseren og storebrors mobning af lillesøster er en klassiker og her igangsætter af fortællingen. Sproget er let og teksten er sat med store typer. Illustratoren kendes ikke på dansk og de s/h tegninger er af svingende kvalitet og udtryk. På nogle billeder er tegningen blød og meget naturalistisk og på andre er der brugt en kraftigere og grovere streg, som giver et grelt udtryk. Det forvirrer indtrykket at illustrationerne er så forskellige. Ellers passer de fint til indholdet. Forsiden er meget mørk, men det er vist efterhånden en klassisk forside til genren.

Der er mange gyserserier til målgruppen. Denne er ikke helt ligeså gysende som Koldt blod, men begynderlæsere af genren kan begynde her.

En ny gyserserie til de yngste selvlæsere er altid en god idé. Denne titel hører ikke til de bedste i genren, men vil være god til et lille hyggegys. Det er dejligt, at den er så rigt illustreret, selvom illustrationerne er af svingende udtryk.