Bøger / faglitteratur / interviews

Sportens stemmer


Beskrivelse


En række sportsjournalister beretter om jobbet som kommentator og fortæller anekdoter fra deres oplevelser ved og omkring alverdens sportsbegivenheder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2013

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 16. apr. 2013

Til interesserede i sportjournalisters arbejde. En bog hvor 13 danske reportere fra sportens verden fortæller om deres job.

Hvem drømmer ikke om at flyve fra stadion til stadion, se det bedste fodbold og oveni købet få penge for det. Det er ikke desto mindre virkeligheden for nogle sportsjournalister. I denne bog fortæller de om hvordan de kom ind i faget og nogle af røverhistorierne fra når mikrofonen er slukket. De medvirkende er Svend Gehrs, Jørn Mader, Flemming Toft, Thomas Kristensen, Andreas Kraul, Lone Pagh, Jens Jørgen Brinch, Peter Piil, Henrik Liniger, Morten Hausborg, Frank With, Jonas Andersen og Erik Nielsen. Men man får ikke kun historierne om det forfatteren Erik Nielsen kalder "Verdens bedste job". Bl.a. Jens Jørgen Brinch fortæller om at hans overdrevne arbejdsiver måske har været medskyldig i udviklingen af den kræftsygdom han kæmper med. Jørn Mader fortæller om sin kamp mod alkoholen, som kostede ham jobbet som Tour de France kommentator. Men mest af alt bliver der i et letforståeligt og medrivende sprog fortalt om de store øjeblikke de har været så privilegerede at opleve.

Af andre bøger om sportsjournalisters arbejde kan nævnes: Kurt. Storyteller. : Kurt Thyboe - mit liv, 2007, Helte og hyklere : en personlig tour , 2004, om Jørn Mader, Også i dag oplevede jeg noget : samtaler med Jørgen Leth, 1999, og Det var dengang ...fra 1982 af og om Gunnar "Nu" Hansen.

En letlæst bog med hyggelige anekdoter og røverhistorier fra sportens verden.