Bøger / faglitteratur / håndbøger

Sportsskader : forebyggelse, behandling og genoptræning


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. dec. 2008

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 8. dec. 2008

En bog til motionister på alle niveauer, til eliteidrætsudøvere, til trænere og til de fagfolk, der behandler sportskader.

Bogen er redigeret af Christian Neergaard og Bente Andersen, som begge er uddannede fysioterapeuter med stor viden og erfaring om sportsskader på både praktisk og teoretisk plan. Forfatterne til de enkelte afsnit er alle fagfolk inden for deres område. I bogen bliver der lagt stor vægt på forebyggelse, behandling og genoptræning af sportsskaderne. Der er gennemgang af de forskellige skader, som opstår ved specifikke idrætsgrene, som fx fodbold, tennis, løb og golf og en gennemgang af skaderne inddelt efter kroppen: skader i hoved, skulder, ryg m.v. Forfatterne inddrager den nyeste viden inden bl.a. genoptræningsprincipper og væske og ernæring. Med hensyn til behandling og genoptræning er der gennemgang af genoptræningsprincipper og eksempler på praktiske genoptræningsforløb. Bogen er skrevet i et meget lettilgængeligt sprog, så den vil kunne anvendes både af idrætsudøverne selv og behandlerne.

I 2004 udkom 2. udgaven af Sportsskader, som også er en allroundbog, der henvender sig til idrætsudøverne og behandlerne, men ellers er der flere ældre bøger fra 1990'erne. I bøger om enkelte sportsgrene er der ofte også afsnit om skader: Gyldendals løbebog, 2006.

En god og grundig bog om et emne, som skønnes at berøre ca. 750.000 personer hvert år. Den kan læses fra ende til anden, men vil også være meget brugbar som opslagsværk.


Fysioterapeuten

Årg. 91, nr. 5 (2009)

af

af

Mogens Dam

Årg. 91, nr. 5 (2009)