Bøger / faglitteratur / kostvejledninger

Stærke knogler : mad som genvej


Beskrivelse


Om opbygning og nedbrydning af knogler. Råd og vejledning til hvordan man kan forebygge knogleskørhed ved at spise antiinflammatorisk. Med opskrifter til knoglestyrkende retter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. apr. 2019

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 5. apr. 2019

Råd og vejledning til, hvordan man kan forebygge knogleskørhed ved at spise antiinflammatorisk. For alle med interesse for sundhed og helbred, men især for dem, der er i farezonen for at få knogleskørhed.

Danskerne er sammen med de øvrige nordiske lande i den gruppe, der har meget høj risiko for at få knoglebrud som følge af knogleskørhed. Mange tror, at hvis bare vi indtager nok calcium og d-vitamin så er vi sikrede, men det er langt fra nok. Knogleskørhed er en inflammatorisk lidelse, og derfor er en antiinflammatorisk kost en vigtig faktor i forebyggelsen. Bogen er inddelt i fem dele, der kommer omkring fakta om knoglerne og deres opbygning, hvad man skal spise, opskrifter og sammensætning af måltider samt til sidst en del om kosttilskud. Opskriftdelen indholder udvalgte opskrifter til morgen, frokost, hurtige opskrifter samt supper, saucer og salat. Bagerst ordforklaringer, kilder og alfabetisk register.

Flot layoutet og lækker bog med en overskuelig opbygning. Den er illustreret med farvefotografier og tegninger. Opskrifterne er lige til at gå til og der anvendes almindelige ingredienser. Bogen kan anvendes bredt, idet den både henvender sig til dem, der har problemer med knogleskørhed, er i særlig farezone og til alle andre, der ønsker viden om forebyggelse af knogleskørhed og om at spise antiinflammatorisk.

I bogen Knogleskør og hvad så? - forebyggelse og behandling kan man læse mere om forebyggelse og behandling af knogleskørhed.Informationer og udgaver