Bøger / faglitteratur

Stasis : borgerkrigen som politisk paradigme


Beskrivelse


Filosoffen Giorgio Agambens værk om borgerkrig, dels i antikkens Grækenland og dels i Thomas Hobbes "Leviathan". Målgruppen er forskere og studerende på videregående uddannelser.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juli 2022

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 29. juli 2022

Filosoffen Giorgio Agambens værk om borgerkrig, dels i antikkens Grækenland og dels i Thomas Hobbes <t>51667034 Leviathan eller Materie, form & magt i et almenvel civilt og kirkeligt<t>. Målgruppen er forskere og studerende på videregående uddannelser.

Italienske Giorgio Agamben er en af vor tids store tænkere. Denne bog er en del af hans projekt "Homo sacer" om magt og udelukkelse i den moderne verden. I denne bog ser han på hvordan borgerkrig blev opfattet på to afgørende tidspunkter i historien og idehistorien, i det antikke Grækenland og i Thomas Hobbes Leviathan eller Materie, form & magt i et almenvel civilt og kirkeligt Bogen er oversat af Rasmus L. Bojesen.

Agambens bog er kompleks, og fordrer stor indsigt i filosofi og samfundsvidenskaberne. Sproget er meget akademisk og svært tilgængeligt.

Der findes ikke umiddelbart andre bøger der på samme måde ser på borgerkrig som politisk paradigme. Agamben behandler Thomas Hobbes bog Leviathan eller Materie, form & magt i et almenvel civilt og kirkeligt, der derfor også er oplagt at læse i sammenhæng med denne bog.


Information

d. 22. okt. 2022

af

af

Steen Nepper Larsen

d. 22. okt. 2022Informationer og udgaver