Bøger / faglitteratur

Staternes historie fra oldtid til nutid


Beskrivelse


Om staternes historie med diskussion af statsbegrebet og gennemgang af de første statsdannelser med udgangspunkt i bl.a. Mesopotamien, Indien, Kina og de græske bystater. Med fokus på statens udvikling fra 1300-tallet og udviklingen i Danmark og med perspektiver for fremtidige statsdannelser.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. feb. 2015

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 26. feb. 2015

En omfattende analyse af staternes opståen og udvikling fra oldtiden til i dag. For historisk og samfundsinteresserede. Kan også finde anvendelse i uddannelsessammenhænge på gymnasiet og højere læreanstalter.

Bogen rummer en gennemgang af staternes historie fra de første menneskelige fællesskaber til nutiden. Indledningsvis diskuteres forskellige statsbegreber. Derefter gennemgås de første statsdannelser med udgangspunkt i Mesopotamien, Kina, Indien, de græske bystater, Romerriget, den første islamiske stat og Osmannerriget. Hovedparten af bogen fokuserer på Vesteuropa og statens udvikling fra 1300-tallet og frem hvor udviklingen i Danmark har en særlig rolle. Bogen afsluttes med perspektiver for fremtidige statsdannelser. En række teoretiske nøglebegreber forklares løbende i bogen i særlige bokse. Forfatteren er tidligere lektor i statskundskab.

En omfangsrig og stofmættet bog skrevet med stor indsigt og overblik. Med mange referencer til forskere, filosoffer mv. som har beskæftiget sig med statsdannelse og statsbegrebet.

Der er kommet flere bøger om stater de seneste år bl.a. Hvad er en stat?Statslegender om statsbegrebet i samfundsvidenskaberne, og Statslegender, som har sit blik på filosoffernes opfattelse af staten i modsætning til nærværende bogs historiske syn på statenDer er kommet flere bøger om stater de seneste år bl.a. Hvad er en stat? om statsbegrebet i samfundsvidenskaberne, og , som har sit blik på filosoffernes opfattelse af staten i modsætning til nærværende bogs historiske syn på staten.


Weekendavisen

d. 24. apr. 2015

af

af

Vibe Termansen

d. 24. apr. 2015