Der er efterhånden over 80 bøger i serien De små fagbøger, og denne er som de øvrige i serien henvendt til 7-11-årige børn. I kraft af det overskuelige layout og den gennemarbejdede tekst kan bogen bruges i faglige læsekurser i 3.-4. klasse, men også som den første "geologibog".
Forfatteren har skrevet en række lignende bøger for samme målgruppe. Denne handler om jorden, om dens oprindelse og udvikling og om det vi ser i det danske landskab i vore dage. Hvad er der i undergrunden, hvordan er den og overfladen dannet og hvad kan man se og finde, som har relation til disciplinen "geologi"? Ordet nævnes ikke, men den første halvdel af bogen er en kortfattet indføring i "geologi", mens den anden del handler om, hvad vi bruger sten til. Teksten er inddelt i korte afsnit på 1-6 korte linjer, og er let læst. Illustrationerne er fortrinsvis fotografier, der for de flestes vedkommende hænger fint sammen med teksten. Man kan hente opgaver til seriens bøger på internettet.
Der findes en del lignende bøger for målgruppen, og de berører mest de samme emner. De små fagbøger udmærker sig ved at være velredigerede og letlæste. Således også denne bog.
Bogen kan sammen med de andre bøger i samme serie bruges som materiale i faglige læsekurser i 3.-4. klasse i skolen, og det faglige indhold er tilstrækkeligt til, at man også kan blive klog på jordens historie og udvikling.