Bøger / faglitteratur / opskrifter

Stenalderkost for sportsfolk


Beskrivelse


Kosten består af et højere protein- og fedtindhold og et lavere kulhydratindhold end det, som sportsfolk ellers rådes til at spise. Indeholder meget tekst, som underbygger teorien, samt 50 sider med opskrifter.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2012

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 18. sep. 2012

Stenalderkost som en vej til til sund og slankende kost, har været et hit i de senere år, og her kommer så en bog, som især henvender sig til sportsfolk af alle slags, motionister som elitesportsudøvere.

Loren Cordain har en ph.d. i motion og fysiologi, men er nok mest kendt som forfatter til bogen Stenalderkost fra 2004. Som medforfatter har han her Joe Friel, som er amerikansk elitetræner inden for triathlon og cykling. Forfatterne lover, at man ved at skifte til stenalderkost kan forbedre sin almene sundhedstilstand og øge præstationerne. Stenalderkost for sportsfolk går kort sagt ud på at spise som stenaldermennesket, og det vil sige en kost som består af et højere protein- og fedtindhold og et lavere kulhydratindhold end det, som sportfolk ellers rådes til at spise. Det vil sige flere friske fødevarer, det gælder både frisk kød, frugt, grønsager, sunde olier og færre forarbejdede fødevarer, samtidig med at timingen af indtagelsen af kulhydrater og proteiner skal tilpasses træningen. Bogen består af meget tekst, som underbygger teorien, mange tabeller, 50 sider med opskrifter men ingen billeder.

På dansk har vi Stenalderkost fra 2004. Jeg ville egentlig sammenligne den med denne nye, men det var umuligt, samtlige eksemplarer i det danske kongerige er udlånt og reserveringskøerne er lange.

Emnet stenalderkost er hot, og selv om bogen især henvender sig til idrætsudøvere, vil den også kunne bruges af dem, som ønsker viden om stenalderkost generelt.