Bøger / faglitteratur

Steve Jobs' innovationsmetode : hemmeligheden bag Apples succes


Beskrivelse


Gennemgang af principperne for medstifteren af Apple, Steve Jobs', meget succesrige innovationsmetode.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. aug. 2011

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 29. aug. 2011

Skaberen af Mac'en, IPod'en, Iphone'n, Ipad'en og, sådan lidt med venstre hånd, filmselskabet Pixar, Steve Jobs, er nok en mand, der er værd at lure på, hvis man har ambitioner om at udvikle noget. Det er derfor et meget bredt, men stadig professionelt, publikum denne bog henvender sig til.

Forfatteren Carmine Gallo, der er selvstændig kommunikationsrådgiver, har fået oversat to bøger om Steve Jobs til dansk i år. Den foreliggende behandler Jobs' indsats som innovationsleder. Bogen beskriver, en smule i modstrid med Jobs' egne ord om, at innovation ikke kan "sættes i system", Jobs' syv principper for innovation, som hver behandles gennem to kapitler, hvert afsluttes med nogle "Lær af Steve"-råd. Bogen er lidt løst causerende, og selvom forfatterens beundring for Jobs er tydelig, lykkes det ikke for ham at formidle Jobs' karisma som andet end en påstand. Sprogligt er bogen lettilgængelig, men forfatteren har skrevet bogen uden Jobs' medvirken, og derfor fremstår den mere som Gallo end Jobs. Med Jobs' dramatiske afgang fra Apple tidligere i år, er der en betydelig interesse for manden. Denne bog kan ikke opfylde dette behov.

Der er mange bøger om innovation og innovationsledelse på markedet. De der ikke ejer Jobs' medfødte evner, og som vil forbedre deres kompetencer kunne med større udbytte søge andre af disse, fx Den innovative kraft i innovationsledelse.

Forfatteren gennemgår Apples stifter Steve Jobs' 7 principper for innovation på en lettilgængelig, men også lidet overbevisende måde.


Berlingske tidende

d. 21. aug. 2011

af

af

Henrik Ørholst

d. 21. aug. 2011